AÜSSAM Amasya Üniversitesi Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü

Amasya Üniversitesine bağlı sosyal ve stratejik araştırmalar birimidir. Merkezimiz, Üniversitemizin bir birimi olmak yanında halkımızla bilgi alışverişinin de önemli bir ayağıdır. Küresel veya yerel tüm sorunların tartışılacağı ve akademik cevapların alınacağı önemli bir merkezdir.  Sağlıktan temel fen bilimlerine, sanattan kültüre tüm konularda fikir alışverişi için bir platformdur. Tüm halkımızın rahatça ulaşabileceği bir merkez binası ile Hatuniye Mahallesi Bestekar Sokak No:10'da hizmet vermektedir.  Üniversite yerleşkesi dışında daha kolay erişilebilecek bu merkez ile halkımıza ilahiyattan edebiyata; fenden sağlığa pek çok sorusuna cevap verme imkanı bulmaktayız.

Merkezimiz, Kafkasya ve Balkanlar başta olmak üzere tüm ülkelerin geçirdiği değişimleri incelemekte ve  yüksek lisans, doktora öğrencilerimizin araştırma faaliyetlerine zemin hazırlamaktadır.